Контрола на квалитет

КВАЛИТЕТ НА ПРОИЗВОДОТ НА ТРОТ

Како професионален едношалтерски добавувач на материјали за подови и ѕидови, строгата контрола на квалитетот е од суштинско значење за развојот на компанијата.Затоа, имаме сеопфатна инспекција од страна на одделот за инспекција на квалитет и случајна инспекција од трет инспектор за квалитет во процесот на производство на подови.

image1
image2

КВАЛИТЕТ НА ПРОИЗВОДОТ НА ТРОТ

Земете го SPC подот како пример.Во првата фаза на истиснување, на секои 10-30 минути, одделот за проверка на квалитетот ќе ги проверува големината, површинските гребнатини и формулата на полупроизводот.

image3

КВАЛИТЕТ НА ПРОИЗВОДОТ НА ТРОТ

Вториот чекор е да се тестира сјајноста на подот од spc.Бидејќи различните пазари имаат различни барања за сјајот на површината на подот spc, ќе користиме фотометар за да ја тестираме секоја серија и да ја споредиме со барањата на договорот.

image4

КВАЛИТЕТ НА ПРОИЗВОДОТ НА ТРОТ

Третиот чекор ја открива големината и висинската разлика на подот.Со оглед на фактот дека многу клиенти го купиле подот претходно, мора да ја усогласиме големината пред да се бара големината, за да може да се состават две серии на стоки без проблеми.

image5

КВАЛИТЕТ НА ПРОИЗВОДОТ НА ТРОТ

Второ, како една од фините инспекции, тестот за висинска разлика, ова е најважниот дел од инспекцијата на подот, што директно влијае на квалитетот на изгледот на производот и исто така критикува дали добавувачот е професионален.

ЅИДОВИ КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

image6

Општо земено, WALL е поделен на внатрешни и надворешни ѕидни панели.Ѕидниот панел изгледа едноставно, но не е толку лесно да се избере.За да изберете висококвалитетен и евтин ѕиден панел, прво треба да знаете како да го проверите квалитетот.Како професионален производител на ѕидни плочи, ги проверуваме сите аспекти на производството за да обезбедиме стабилен квалитет на нашите ѕидни табли.

image7

ЅИДОВИ КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

Пред сè, бојата, бидејќи ѕидните панели се направени од пластичен филм во боја, што предизвикува секоја серија бои да биде повеќе или помалку различна во боја.За да избегнеме големи разлики во бојата, ќе оставиме примероци за споредба во секоја серија.

image8

ЅИДОВИ КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

Второ, откривањето на големината, бидејќи различни големини ќе користат различни количини на суровини, директно влијае на цената на ѕидните панели.И колку е поголема големината, толку е поголема дебелината, толку посилен ќе биде ѕидниот панел

image9

ЅИДОВИ КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

Потоа инсталирајте и тестирајте, ѕидниот панел е инсталација за заклучување, мора да се состави и тестира пред да замине од фабриката за да се осигура дека ѕидниот панел што го прими клиентот е разигран.Многу странски клиенти сакаат сами да го купат и инсталираат.Фабричката инспекција е многу важна.

image10

ЅИДОВИ КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ

Последна е внатрешната проверка на квалитетот на ѕидните панели, кои се огноотпорни, водоотпорни и отпорни на УВ.Обезбедете долгорочна и безбедна употреба на ѕидните панели